Erzurum Kongresi, 23 Temmuz7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum'da toplanan kongredir. 17 Haziran'da Vilâyât-ı Şarkıye Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti Erzurum şubesi tarafından toplanan Erzurum Kongresi, Erzurum Umûmî Kongresi veya Umûmî Erzurum Kongresi olarak da anılır.

27 Temmuz 7 Ağustos 1919 da ne oldu?

Mustafa Kemal Paşa'nın Amasya'dan başlayan, Sivas'tan Erzurum'a uzanan yolculuğunda Erzincan'dan geçerken padişah tarafından gönderilen bir telgrafta İstanbul'a gelmesi isteniyordu. Ayrıca İstanbul'daki hükûmetle hiçbir şekilde temasta bulunulmaması ilkesi benimsendi. …

23 Temmuz 1919 da Atatürk hangi şehre uğradı?

Erzurum: Şehir, 23 Temmuz 1919'da ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen Erzurum Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.

Erzurum 1919 ne oldu?

Erzurum Kongresi; 9 Temmuz 1919'da askerlik görevinden istifa eden Büyük Önder'in başkanlığında 23 Temmuz 1919 tarihinde büyük bir gurur vesilesi olarak, gerçekleştirilmiştir. … Erzurum Kongresi ile bağımsızlık meşalesi yakılmış ve istiklal savaşı bu şehirden başlatılmıştır.

Atatürk 1919 da Erzurum’da ne yaptı?

Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları, 23 Temmuz 1919'da emperyalist güçlerin Osmanlı topraklarını paylaşmaya çalıştığı dönemde, Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasını temin etti.

27 Aralık 1919 da hangi olay gerçekleşti?

Yıl Dönümü Milli Mücadelemizin Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık Mücadelemizin ve Milli egemenliğin kalbi olan Ankara'ya gelişinin 100.Yıl dönümünü kutluyor ve saygıyla anıyorum.

1919 yılında Türkiye’de ne oldu?

TürkMilleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.

Atatürk döneminde hangi şehirlere unvan verildi?

Bu illere Kurtuluş mücadelesinde sergiledikleri olağan üstü kahramanlık sonucunda Gazi, Şanlı ve Kahraman unvanları verilmiştir.

  • GAZİ ANTEP. Gaziantep Şehrin eski adı Ayıntab'dır. …
  • ŞANLI URFA. …
  • KAHRAMAN MARAŞ …
  • İSTİKLAL MADALYALI İLÇE İNEBOLU.

Feb 12, 2017